Onderhoud van je bio ethanol haard

Het is essentieel om je bio-ethanol haard goed te onderhouden. Daarom delen we graag een aantal tips met je.

Schoonmaken na Gebruik

Maak je bio-ethanol haard na elk gebruik schoon. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om te benadrukken. Wees voorzichtig met water of schoonmaakmiddelen bij elektrische onderdelen. Op onze website of YouTube-pagina vind je instructievideo's voor het demonteren en onderhouden van specifieke onderdelen. Let op: dit doe je altijd op eigen risico en verkeerd gebruik kan invloed hebben op de garantie.

Reinigen van Roosters

Gebruik een staalborstel of schuurspons om de roosters schoon te maken. Tip: stook na het gebruik het vuur goed op om de roosters schoon te branden. Zo kun je daarna eenvoudig eventuele resten verwijderen.

Onderhoud van Scharnieren

Onderhoud de scharnieren eens per jaar met een beetje kruipolie om ze soepel te houden.

Bescherming tegen Winterweer

Plaats je bio-ethanol haard in de winter binnen. Hoewel de kwaliteit uitstekend is, raden wij aan om je haard tijdens de wintermaanden binnen op te bergen. Dit voorkomt schade door vocht en temperatuurwisselingen, vooral bij haarden met elektronische onderdelen.

Condensproblemen Voorkomen

Als je je bio-ethanol haard in de winter buiten laat staan met een afdekkap, kan condens ontstaan tussen het apparaat en de hoes door regen of vorst in combinatie met temperatuurstijgingen. Dit kan leiden tot roestvorming. Daarom is het beter om je haard binnen te zetten om dergelijke problemen te voorkomen.